14. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Migratsiooniamet: oleme palku juba üheksa protsenti vähendanud

Alates selle aasta märtsist vähendati kõigi meie ametnike palkasid 2,5 protsenti ning juulist täiendavalt 6,5 protsenti, ütles kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) juht Ene Rebane.

"Seega on KMA ametnike palkasid võrreldes eelmise aastaga vähendatud kokku üheksa protsenti," kommenteeris ta uut 9-protsendilist palgakärpe plaani avalikus sektoris.

Ta lisas, et KMA on tänavu langetanud kõikide ametnike palkasid võrdselt. "Kas eelarve täiendava vähendamise käigus osutub vajalikuks vähendada palku võrdsustavalt või on võimalik saavutada kulude kokkuhoid muul viisil, sõltub vähendamise kogumahust," sõnas Rebane.

KMA on 2008. ja 2009. aastal vähendanud nii personali- ja majandamiskulusid, kui ka investeeringuid, lisas ameti juht.

"Palkade vähendamine mõjutab kindlasti töötajaskonda. Samas suure tõenäosusega püüab riigi- või kohaliku omavalitsuse teenistuses olnud inimene leida tööd pigem talle omases keskkonnas nii nagu erasektoris töötav inimene," märkis Rebane.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474