16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnalt taotleb soodsat üürikorterit 900 peret

Tallinna linnavaraamet on registreerinud kokku 906 noorte perede ja linnale vajalike spetsialistide taotlust linnalt eluaseme üürimiseks.

Teist elamuehitusprogrammi käivitavas faasis läheb taotluse esitajate vahel jagamisele sada korterit Raadiku elamukvartalis. Taotluste esitamine lõpeb 23. septembril, taotused vaadatakse läbi 29. septembriks. Sõelale jäänud saavad juba oktoobris linna üüripinnale kolida.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk tõdes, et eluasemeabi vajajate hulk on tohutult suur, kõige suurem on nõudlus väiksemate korterite järele. "Ilmselt näitab see seda, et hädasolijad suudavad ja oskavad oma majanduslikke võimeid õigesti hinnata, mõistavad, et ei suudaks suurema korteriga kasnevate suuremate kuludega toime tulla," nentis ta

Võrgu sõnul on väikseid kortereid esialgu paraku väga vähe pakkuda, ent nõudlust arvestades planeeritakse uutesse elamutesse rohkem just väikseid kortereid. "Noorte perede elamispinnamure on tohutult suur, mis on praegust karmi majandussurutist arvestades ka igati mõistetav," nentis Võrk. Väga palju on korteritaotlejate seas üksikemasid, lisas ta.

Abilinnapea sõnul ei maksa neil, kes seekord soodsast üürikorterist ilma jäävad, meelt heita. "Järgmised sadakond korterit valmivad ja lähevad jagamisele juba järgmise aasta algul ning eelisjärjekorras just neile, kes on juba avalduse esitanud," rääkis Võrk.

Teise elamuehitusprogrammi raames on plaanis lähiaastail juurde ehitada kokku kuni tuhat munitsipaalkorterit. Programmi põhimõtete järgi saavad linnalt korteri üürile taotleda rahvastikuregistris Tallinna elanikuna arvel olevad noored pered ja linna sotsiaalsfääri toimimiseks vajalikud töötajad (lasteaednikud ja õpetajad, hoolekandeasutuste töötajad, muuseumide, raamatukogude ja teatrite töötajad, õed, ämmaemandad, hooldajad ja põetajad, Tallinna linna teenindavad politseinikud, päästjad).

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474