22. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enim kindlustusvaidlusi tõuseb sõidukite turuhinnast

Optimal Kindlustusmaakleri tegevdirektor Tarmo Hillep rääkis Äripäevale, et kõige tihedamini tekitab klientide ja kindlustajate vahelist vaidlust hävinud sõidukite turuhind,

"Kõige tihedamini esinevateks vaidlusteks on sõiduki ja liikluskindlustusega tekkivad vaidlused, kus peamiseks probleemiks on kujunenud turuhinna määramine peale sõiduki hävimist," rääkis Hillep. "Kuna otsene metoodika turuhinna määramiseks puudub, on klient kui hüvitise taotleja siin nõrgemas positsioonis, kuigi lepinguliselt on ta täiesti võrdne osapool."

Hillep lisas: "Kuna oleme selliste vaidlustega palju kokku puutunud, on kliendid leidnud antud küsimuses meie juurest ka abi. Samuti on valdavaks vaidlused varakindlustuskahjude puhul veeavariidega ja ka reisikindlustusega kaasnevad kahjud."

Optimal Kindlustusmaakler ei oma kahjustatistikat, kuna kliendid suhtlevad kahju tekkimisel seltsiga otse ja seega ei jõua kõigi juhtumite info maaklerini.

"Siiski saab kommentaariks öelda, et kuigi kahjud näitavad tänasel päeval turul langustrendi, on sagenenud olukorrad, kus kliendid pöörduvad meie poole kahjukäsitlemise protsessis tekkinud probleemidega," ütles Hillep.

Optimal Kindlustusmaakler nõustab oma kliente kahjukäsitlemisprotsessis tasuta, olles kliendi esindajaks kindlustusseltsis. "Kindlustusseltsid uurivad tänases majandusolukorras kahjujuhtumeid kindlasti põhjalikumalt, samuti ei olda nii vastutulelikud. See on kahjuks paratamatu ja kliendid peavad seetõttu ka veidi kannatust varuma," märkis ta.

Hillep väljendas heameelt, et sekkumise korral on Optimal saanud alati kliendile nõu anda ja saavutanud ka kokkuleppe kliendi ja kindlustusseltsi vahel. "Samuti on tasuta teenus klientidele väga oluline ja soosiv, kuna neil on häda korral kellegi poole pöörduda ja küsida sõltumatult eksperdilt nõu," lausus ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474