7. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus asub arutama Fenster Ehituse pankrotimenetlust

Ehitusmaterjalide tootja Soudal AS taotleb kohtus mullu 3 miljonit krooni kahjumit saanud aknatootja Fenster Ehitus OÜ pankrotti.

15. oktoobril tuleb arutlusele Fenster Ehituse pankrotimenetlus ja pankroti välja kuulutamine. Osapooltelt Äripäeval kommentaari ei ole õnnestunud saada.

Suvel tunnistas ettevõtte omanik Andrei Jepihhin Äripäevale, et ettevõtte käive on selle aasta esimeses pooles kukkunud 40%, kuid tundub, et majanduslangus on pidurdunud ja alates juunist liigub töömaht kasvavas suunas. Samas avaldas Jepihhin arvamust, et tööd võiks neil kindlasti jätkuda kuni selle aasta lõpuni.

Fensteril suvel olnud mitmed maksehäired ja võlad inkassofirmade ees on asendunud eilse kuupäeva seisuga ligi 1,3 miljoni kroonise maksuvõlga riigi ees, millest veidi üle ühe miljoni on ajatatud ning millele lisandub üle 40 000 krooni intressi.

Fenster Ehitus sai möödunud aastal ligi 3 miljonit krooni kahjumit, kuid Jepihhin selgitas, et arvestades üldist majanduse olukorda ei ole kontserni tulemus üldse nii paha. Samuti 100% Jepihhinile kuuluv Fenster Alumiinium OÜ teenis möödunud aastal 33,6 miljonit krooni müügitulu ning 1,7 miljonit krooni puhaskasumit.

Soudal Holding NV, mille peakontor ja kaks tehast asuvad Belgias on hermeetikute, polüuretaanvahtude, liimide, hüdroisolatsioonimaterjalide ja autokeemia toodete valmistaja. Firma loodi 1966 aastal ja kuulub siiani ainuomanikuliselt tema loojale, Hr. Vic Swertsile.

Soudal AS opereerib firma tegevust Balti riikides ja selle suuromanik ning juht on Erlend Peenema.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474