9. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harku süüdistab torude omanikku lepingurikkumises

Revalhaus Kinnisvaral pole mingit õigust Tabasalu veetorusid kinni keerata, kuna torud ei kuulu talle, vastas Harku abivallavanem Vello Viiburg Äripäeva kommentaaripalvele.

Samal päeval kui Äripäev vallalt kommentaari palus, pakkus Harku valla advokaat Revalhaus Kinnisvara juhi Arvo Klaasi sõnul neile kohtuvaidluse lõpetamiseks 200 000kroonist kompromissi.

Harku abivallavanem Vello Viiburg teatas täna Äripäevale, et Revalhaus Kinnisvaral ei ole mingit õigust trasse sulgeda ja elanikke ilma veeta jätta, kuna need ei kuulu temale.

"Vallavalitsusel oli osaühinguga 2004. aastal sõlmitud leping vee- ja kanalisatsioonitrasside väljaehitamiseks Sarapuu elurajoonis. Kuna vallavalitsus täheldas lepingu rikkumisi, lõpetas ta 2008. aasta oktoobrikuus ühepoolselt lepingu," selgitas abivallavanem.

"Vallavalitsus ostis Revalhaus Kinnisvaralt 2008. aasta alguses kõik kinnistud ja nende olulised osad, makstes vara eest kokku üle poole miljoni krooni. Seega puudub Revalhaus Kinnisvara reaalne omand Sarapuu elurajoonis, mida ta saaks vabalt kasutada ja käsutada. Juhul, kui ta asub sulgema veetrasse, on tegemist rikkumisega karistusseadustiku mõistes ning selle eest on ettenähtud range karistus," lisas Viiburg.

Hetkel nõuab Revalhaus Kinnisvara juht Arvo Klaas vallalt lepingu ühepoolse lõpetamise eest kohtu kaudu 500 000kroonist leppetrahvi. "Trasside sulgemise ähvardus kujutab endast katset survestada vallavalitsust ja mõjutada kohtuprotsessi käiku, kasutades seejuures ära valimiseelset perioodi.

Vallavalitsusel on siiralt kahju, et arendaja on oma erimeelsuste lahendamiseks vallaga ähvardanud ja hirmutanud hoopis kolmandaid isikuid ja taunib sellist käitumist," märkis Viiburg.

Arvo Klaas ütles täna Äripäevale, et samal päeval, kui leht vallalt torude sulgemise kommentaari küsis, pakkus omavalitsust esindav advokaat talle 200 000kroonist kompromissi. "Vald võidab kompromissist igal juhul, sest praeguseks on leppetrahvi nõudele lisandunud ka kohtukulud," lausus ta, nimetades kogu nõude suuruseks 650 000 krooni.

Klaas märkis samas, et müüs kohalikule omavalitsusele transpordimaa ilma kommunikatsioonideta, saades selle eest maa maksustamishinna. Seega jääb torude väljaostmise küsimus endiselt üles, lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474