10. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaher: pidevalt kasvavad vee- ja küttearved on anomaalia

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher ütles täna Tallinnas Laari kohvikus koos riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Urmas Reinsaluga monopolide ohjamise seaduse eelnõu tutvustades, et seadus tuleb kõigi Eesti elanike väiksemate kulude huvides jõustada juba järgmise aasta 1. jaanuarist.

"Isegi majanduslanguse ajal pidevalt kasvavad vee-, kütte- ja gaasi arved ei ole mitte loomulik nähe, vaid anomaalia. Nii Tallinn linn kui riik on seni

olnud hambutud meid kõiki puudutavate kommunaalmonopolide ohjamisel, kuid nüüd on aeg astuda vajalikud sammud," sõnas Vaher IRLi teate vahendusel.

Reinsalu ja Vaher esitavad järgmisel nädalal parlamendile seadustepaketi, millega ohjata vee-, kütte- ja gaasimonopole ning kaitsta kommunaalteenuste

tarbijate huve.

Nende eesmärk on seada monopolidele tulukuse piirmäärad, millest rohkem ei ole vee-, kütte- ja soojamonopolidel lubatud kasumit teenida, mis on

Euroopas laialdaselt kasutatav praktika. Samuti antakse konkurentsiametile täielik kontroll suuremate vee-ettevõtjate ja soojatootjate üle ning suurendatakse konkurentsiameti pädevust järelevalve teostamisel monopolide üle.

"Olukord, kus näiteks gaasihind maailmaturul langeb, aga Eesti tarbijate gaasiarved pidevalt suurenevad, on vastuvõetamatu. Monopoolsed ettevõtjad tuleb allutada riigi tõhusale järelevalvele,“ ütles Reinsalu.

Tema hinnangul peaks monopolide ohjeldamise seaduse vastuvõtmine vähendama vee hinda umbes veerandi võrra ning kütte- ja gaasihinda kümnendiku võrra.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474