14. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus kuulutas välja AS Kolle pankroti

Pärnu maakohus kuulutas esmaspäeval välja kevadel Pärnu maakohtu piirkonda ümber registreeritud 20aastase ajalooga AS Kolle pankroti, selgus Ametlikest Teadaannetest. Määrus kuulub viivitamatult täitmisele.

Ehitussektoris tegutsenud Kolle pankrotihalduriks määrati Andres Alaver ning võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 2. novembril. Ettevõtte juhti Igor Gellerit ei õnnestunud Äripäeval kätte saada.

Võlausaldajad on kohustatud kahe kuu jooksul teatama pankrotihaldurile kõikidest oma nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nõude tekkimise ajast, alusest ja tähtajast.

Ettevõttel on esitamata 2008. aasta majandusaasta aruanne ning riigi ees lasuv maksuvõlg ületab 3,3 miljonit krooni, millele lisandub rohkem kui 343 000 krooni intressi.

Ettevõtte kodulehe andmetel on Kollel töös 75 korteriga elamu Sillamäel, korterelamu Tallinnas ja kontorihoone projekteerimine ja ehitamine Tallinnas. Lisaks mõned projektid Venemaal, Lätis ja Valgevenes.

Varem on aripaev.ee kirjutanud, et Läti teedeprojekteerija SIA M2 taotleb betoonplokke tootva SIA Kolle Beton pankrotti. Kolle Beton võidakse tunnistada maksejõuetuks, näitavad Läti maksejõuetuse registri andmed. SIA M2 viis pankrotiavalduse Riia külje all oleva Kurzeme kohtusse 31. juulil.

AS Kolle juhatuse liige ja juht on Igor Geller ning ettevõte tegeles projektitöödega, ehitus-montaažitöödega, rekonstrueerimise, kapitaalremondi, kinnisvaraarendusega jms. Ettevõtte aktsionär on äriregistri andmetel AS KAI Konstruktor, mis kuulub Igor Gellerile, Ivan Popovile, Nikolai Salnikovile ja Dmitri Rozenblatile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474