15. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Admiraliteedi basseini äärse maa ostueesõigus läks lurri

Admiraliteedi basseini äärsetele Ühendatud Kapitali ja Skanska EMV kinnistutele on seatud Tallinna linna kasuks ostueesõigus, et kinnistute omanik ehitaks maatükid täis teatud aastate jooksul pärast detailplaneeringu kehtestamist. Linn ei saa aga oma ostueesõigust kasutada, sest kohtutäitur pani kinnistud sundmüüki.

Võlaõigusseaduse § 251 kohaselt ei saa ostueesõigust kasutada, kui kinnisasi müüakse sundtäitmisel või pankrotimenetluses, samuti kui kinnistu sundvõõrandatakse. Seetõttu puudub linnal võimalus ostueesõiguse kasutamiseks, vastas Tallinna linnavaraameti juhataja Einike Uri Äripäeva küsimusele ostueesõiguse kasutamise kohta.

Ostueesõigus seati, et tagada ostja võetud ehituskohustuse täitmist. Ostja võttis endale kohustuse hoonestada kinnistud detailplaneeringu kehtestamisest arvates teatud aastate jooksul, lisas Uri.

Swedbanki nõudel sundenampakkumisele läinud lahmakas Ühendatud Kapitali kaasomand piirneb Mere puiestee, Ahtri, Kai, Kaljase, Kuunari, Laeva ja Koge tänavaga ning asub otse Admiraliteedi basseini ääres. Algselt pidi sinna kerkima spaahotell.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474