16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinlased ujutavad kuuma rahaga Hongkongi üle

Hiina kuum raha kütab kongkongi aktsia- ja kinnisvaraturgu, vahendab Bloomberg.

CLSA Asia-Pacific Markets prognoosis, et järgmisel aastal kasvab aktsiaturg enam kui 12 protsenti. Hang Sengi indeks võib tuleva aasta lõpus liikuda 25 500 punktil.

CLSA soovitas osta kinnisvarakompanii Kerry Properties, börsi Hong Kong Exchanges Clearing, panga Standard Charteredi ja lennukompanii Cathay Pacific Airwaysi aktsiaid.

Rahavood Hiinast, mis on Hiina majanduse elavdamise plaanist tingitud, on alates mullu septembrist enam kui kahekordistanud Hongkongi rahabaasi 800 miljardile Hongkongi dollarile ehk 103 miljardile USA dollarile.

Hongkongi Capital Investment Entrant Scheme, mis lubab Hiina kodanikel omandada Hongkongi elamisluba vähemalt 6,5 miljoni Hongkongi dollari suuruse investeeringu eest, meelitab mandri-hiinlasi, kes on ka linnas peamised kinnisvaraostjad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474