16. oktoober 2009

Väikeaktsionär loodab Eesti Energiast Telekomi mantlipärijat

Eesti Energia aktsia võiks olla Tallinna börsil Eesti Telekomi järeltulija, ütles transpordifirma AS Elstera nõukogu esimees Heiti Elster.

"Peale Eesti Energia võimaliku börsile tuleku ma muid selliseid firmasid hetkel ei näe," rääkis ta. Elster avaldas lootust, et energiafirma võiks saada sarnaselt Telekomile ka heaks dividendimaksjaks. "Kas ise ostaksin Eesti Energiat, sõltub hinnast," lisas ta.

ASile Elstera kuulus 11 500 Eesti Telekomi aktsiat. "Ostsime Eesti Telekomi suhteliselt hilja, selle aja kohta, mis me seal olime, jäime rahule," kommenteeris Elster. "Põhimõtteliselt võinuks jääda pikemaks ajaks osanikuks, Eesti Telekom pakkus suhteliselt kindlat dividenditootlust, millele turul praegu midagi vastu pakkuda ei ole," selgitas ta.

Tallinna börsile mõjub telekomifirma lahkumine Elsteri ütlusel negatiivselt. "Eesti börsile see head ei too, et üks kõva likviidne asi viiakse ära," rääkis ta.

Kas Elstera investeerib Eesti Telekomi müügist teenitud raha börsile tagasi, on firma nõukogu esimehe sõnul vara öelda. "Kindel ma pole," sõnas ta.

Elster kinnitas, et praegu börsil noteeritud ettevõtetest huvitaks teda Tallinna Vee ja Harju Elektri aktsiad. "Tallinna Vesi oleks praegustest aktsiatest kindel valik, Harju Elektris näen kasvupotentsiaali," märkis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806