4. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Total: Kanada naftaliivad on konksuga investeerimisotsus

Euroopa suuruselt kolmas naftakompanii Total teatas, et Kanadas Athabasca naftaliivade arendamise kulud oleksid tulema alla kuni 40 protsenti, vahendab Bloomberg.

Ettevõte valmistub otsustamiseks, kas minna edasi Surmont 2 projektiga.

Total peaks langetama lähikuudel kapitalikulutuste otsused Kanada naftaliivade, Angoola ja Põhjamere osas, kusjuures nafta hinna keskpikas perspektiivis väljavaade on 50 kuni 80 dollarit barrelist. Täna maksis nafta 79 dollarit.

„Kõige suurem konksuga investeerimisotsus on Athabasca,“ lausus täna analüütikutele esinedes Totali finantsdirektor Patrick de la Chevardere. „Me peame saama kulud alla 30-40 protsenti võrreldes varustajate läinud aastal antud prognoosidega.“

Total omandas mullu läbi Synenco Energy ostu osalused tootvates Joslyni ja Surmonti ühisettevõtetes ning Northern Lights projektis. Ta lisas, et läinud aasta kulude prognoos näitas, et Joslyn ei täida Totali investeerimiskriteeriumi.

Ta lisas, et aasta tagasi, kui kulud olid kõrgemad, olid mere põhjas sügaval ja ülisügaval naftaväljade arendamise kulud sellised, et andsid erinevalt naftaliivadest mõistliku tulu.

Kütuskompaniid nagu Total ja BP püüavad uute naftaväljade varustajatelt pressida välja hinnaalandusi. Umbes 750 kilomeetrit Calgaryst kirdes asuvates naftaliivades on hinnanguliselt maailma suurim naftareserv väljaspool Saudi-Araabiat.

Ettevõtte juhatuse esimees Christophe de Margerie ütles, et nafta hind peab olema vähemalt 80 dollarit, et õigustada projekte Albertas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474