10. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO kasum Baltimaades 172 miljonit krooni

ERGO Kindlustusgrupp teenis Balti riikides üheksa kuuga 11 miljonit eurot ehk 172 miljonit krooni kasumit. Mullu saavutati kolme kvartaliga sama tulemus.

Grupi kindlustusmaksete kogumaht oli 2009. aasta esimeses kolmes kvartalis 104 miljonit eurot. Lõviosa kindlustusmaksete kogutulust andsid ERGO elu- ja kahjukindlusseltsid Leedus (39,8 miljonit eurot), järgnesid Eesti (38,8 miljonit eurot) ja Läti (25,2 miljonit eurot). Suurema osa ERGO kindlustusmaksetest moodustasid Balti riikides vabatahtliku kaskokindlustuse maksed (23 miljonit eurot, 28,7%), kohustusliku liikluskindlustuse maksed (22,4 miljonit eurot, 27,9%) ja varakindlustuse maksed (20,4 miljonit eurot, 25,4%).

ERGO Balti riikide kindlustusgrupi juhatuse esimehe Kestutis Bagdonaviciuse sõnul on langusnumbrite haripunkt Balti kindlustusturul möödas. "Näeme Balti riikide kindlustusturul esimesi stabiliseerumismärke. Vaatamata investeerimisriskiga toodete mahu vähenemisele, on võimalik täheldada klassikaliste elukindlustustoodete taastumist ja kasvavat huvi varakindlustuse suhtes. Pikaajalises perspektiivis näeme Balti riikide turge kasvamas," rääkis ta.

Bagdonavicius rõhutas, et hoolimata majanduslangusest on ERGO suutnud tugevdada grupi positsiooni Eestis elukindlustuse ja pensionifondide turul, Lätis eratervisekindlustuse turul ning Leedus varakindlustuse ja traditsioonilise elukindlustuse turul.

Juhatuse esimehe hinnangul on ERGO tugevuseks Balti turul mitmekesine ja kõikehõlmav teenusevalik ning tugev finantsseis. "Tänapäeval soovivad kliendid kompleksseid ja kõikehõlmavaid kindlustuslahendusi, kuid kindlustusseltside valikul on varasemast olulisemaks muutunud ka seltside turvalisus ja majanduslik tugevus," lausus Bagdonavicius.

Head meelt tundis ERGO Balti seltside juhatuse esimees seltside hea tehnilise tulemi üle. "Võrreldes Balti turgu tervikuna, teeb heameelt saavutatud väga hea tehniline tulem ja ERGO finantsstabiilsus. Edukas tegutsemine annab meile hea võimaluse suurendada oma osalust neil turgudel," sõnas Bagdonavicius.

Vaatamata arvukatele nõuetele näitasid ERGO Balti seltsid head tehnilist tulemit, mis kasvas 92 protsendile. 2009. aasta esimese kolme kvartali jooksul hüvitas ERGO nõudeid kolmes Balti riigis ligi 81 miljoni euro ulatuses. Suurimad nõuded on välja makstud seoses tulekahjudega Tallinnas Mustika kaubanduskeskuses (2,6 miljonit eurot) ja Leedu lihatööstuses Klaipedos mesine (3,2 miljonit eurot).

ERGO tegutseb Eesti, Läti ja Leedu elu-, tervise- ja kahjukindlustusturul ning Eesti ja Leedu pensionifondide turul. ERGO-l on Balti riikides 400 000 klienti. ERGO seltsid kuuluvad Euroopa ühte suuremasse ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab 40 miljonit klienti enam kui 30 Euroopa ja Aasia riigis. ERGO Kindlustusgrupi enamusaktsionär on maailma suurimaid edasikindlustuskontserne Munich Re.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474