12. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara üheksa kuu puhaskasum 62 miljonit

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) üheksa kuu puhaskasum ulatus 62 miljoni kroonini, kerkides eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 27,5 miljoni võrra.

Ettevõtte üheksa kuu ärikasum oli 118,3 miljonit krooni, mis on eelarves planeeritust 2,5 miljoni võrra suurem. Sellest 99,7 miljonit krooni laekus põhitegevusest ning 18,5 miljonit krooni saadi põhivara müügist – realiseeriti viis objekti ning müüdi ühe objekti hoonestusõigus.

RKASi üheksa kuu müügitulu oli 308,4 miljonit krooni, mis on eelarvesse planeeritust 15,7 miljonit rohkem. Müügitulu oli möödunud aasta sama perioodi tulemusest 55 miljoni võrra suurem.

Üüritulu teeniti üheksa kuuga 168 miljonit krooni, mis on 24 miljonit krooni vähem kui aasta tagasi samal perioodil. Üüritulu vähenemine on peamiselt seotud üüri hinnas sisalduvate heakorra ja tehnohoolduse hindade alanemise, vakantsi mõningase kasvu ning kapitalirendi nõuete vähenemisega.

Üldhalduskulud olid üheksal kuul kokku 15,8 miljonit krooni, mis on eelarves kavandatust 2,2 miljoni võrra vähem. Kokkuhoid tulenes peamiselt palga- ja tegevuskuludest.

Üheksa kuu jooksul on RKASi tavategevusega seotud objektidesse investeeritud 377,9 miljonit krooni. Sealhulgas on suuremad investeerimisobjektid Koidula raudteepiirijaam 226,4 miljoni krooniga, Lasnamäe 2 büroohoone 63,4 miljoniga, Kolde pst 65 politseihoone 28,8 miljoniga, Lai 46 hoone 20 miljoniga ning kohtuekspertiisi instituudi uus rajatav hoone 24,4 miljonit krooni. Lisaks on üheksa kuuga 35,2 miljoni krooni ulatuses investeeringuid tehtud "Koolid korda" projekti raames.

Riigihangete õnnestumise protsent üheksa kuu kokkuvõttes oli Riigi Kinnisvaral 97,6 protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474