23. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If hüvitas oktoobris 43 miljoni krooni eest kahjusid

Oktoobris maksis If kindlustus oma klientidele 2101 kahjujuhtumi eest 43 miljonit krooni hüvitisi, teatas ettevõte.

Käesoleva aasta kümne kuuga on If hüvitanud 21 254 kahjujuhtumit kokku 467 miljoni krooni eest. Aastaga on kümne kuu jooksul nii väljamakstud hüvitised kui kahjude arv vähenenud 13%.

Suurimad oktoobri väljamaksed olid seotud sõidukitega. Kaskokahjusid korvas If kindlustus 15 miljoni ja liikluskahjusid 14 miljoni krooni eest. Enim ehk 24% kasvasid aastaga hüvitiste väljamaksed varakahjude eest. If korvas oktoobris varakahjusid 14 miljoni krooni ulatuses.

Oktoobris teatati If kindlustusele kokku 2041 kahjujuhtumist, mida on mullusega võrreldes 18% vähem. Kõikidest registreeritud kahjudest moodustasid 74% sõidukikahjud ning nende koguarv langes aastaga 20% võrra. Ifile teatatud varakahjude arv kasvas aastaga 2%.

„Kahjude trendi määrab oluliselt hooajalisus. Nagu ilmastikuolud mõjutavad oluliselt sõidukikahjusid, nii kasvab näiteks kütteperioodi alguses kortermajades hüppeliselt veekahjude arv. Seda ka sellel aastal,“ ütles Ifi varakahjude osakonna juhataja Argo Karo.

If kindlustusele laekus oktoobris kokku 290 varakahjuteadet, neist ligi pooled moodustasid veekahjud. Eelmise aasta oktoobriga võrreldes kasvas veekahjude arv 23%.

Märkimisväärselt ehk 70% kasvas oktoobris käesoleva aasta eelnevate kuudega võrreldes varguste ja vandalismi kahjude arv. Kui jaanuarist septembrini on Ifile laekunud keskmiselt 40 varguse ja vandalismi kahju kuus, siis oktoobris registreeriti neid 68. Varguse ja vandalismi kahjude arvu tõusu saab seostada pimedama perioodi saabumisega, lisas Karo. 

If kindlustus kogus oktoobris 84 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on mullusega võrreldes 19% vähem. Kõige rohkem laekus oktoobris kindlustusmakseid liikluskindlustuselt ning kaskokindlustuselt, vastavalt 23 miljonit krooni ja 22 miljonit krooni.

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474