26. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredEx Krediidikindlustust asub juhtima Meelis Tambla

Täna kinnitati KredEx Krediidikindlustuse ASi asutamisleping ning juhid. Ettevõtet asub juhtima Meelis Tambla.

1. detsembril uude ametisse pääsev Meelis Tambla on lõpetanud 1993. aastal Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna finantsjuhtimise erialal ning omandanud magistrikraadi finantseerimise ja investeerimise alal USAs.

Ta on töötanud üle 13 aasta finantsalal, sh olnud valdkonna juht erinevates Ühendriikide pankades. Eestis on Tambla töötanud privaatpanganduse direktorina SEBs ning Hansa Investeerimisfondide juhatuse liikmena. Aastast 2008 on Tambla olnud OÜ Nordbiochem juhatuse esimees.

Juhatuse teine liige on Mariko Rukholm, kelle vastutusvaldkondadeks jäävad eelkõige seltsi toodete arendamise ja kliendisuhetega seonduv. Rukholm on lõpetanud tehnikaülikooli majandusteaduskonna panganduse erialal ning kaitsnud magistrikraadi ärirahanduse alal. Krediidikindlustuse valdkonnas on ta töötanud üle kaheksa aasta, neist neli aastat KredExis kliendihaldurina ning aastast 2005 Marsh Kindlustusmaakleris maakleri ning arendusjuhina.

KredEx Krediidikindlustuse nõukogusse kuuluvad Kertu Fedotov rahandusministeeriumist, Jarmo Tuisk majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist ning KredExi juhataja Andrus Treier.

Hetkel pakub ettevõtetele riiklikke ekspordigarantiisid KredEx. Tulenevalt Euroopa Liidu kehtivatest riigiabi reeglitest saab KredEx momendil garanteerida eksporttehinguid peamiselt vaid kolmandatesse riikidesse, mis asuvad väljaspool ELi ja OECD riike. Uus selts saab pakkuda ekspordikindlustust ka ELi ja OECD riikide suunal, mis aitab tagatiste pakkumisega ettevõtetel maandada ekspordiga seonduvaid riske ja annab võimaluse siseneda uutele turgudele.

KredEx Krediidikindlustuse aktsiatest kuulub kaks kolmandikku riigile ning kolmandik KredExile. Seltsi aktsiakapitali sissemakstena tasub 200 miljonit krooni majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning 100 miljonit krooni KredEx. Lisaks suurendatakse riiklike tagatiste reserve 200 miljoni krooniga Euroopa Regionaalarengu fondist.

KredEx Krediidikindlustus alustab tööd umbes poole aasta pärast, kui on saadud tegevusluba Finantsinspektsioonilt. Kuni krediidikindlustusseltsile tegevusloa saamiseni väljastab tagatisi KredEx, seejärel suunatakse kogu ekspordialane tegevus krediidikindlustusseltsi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474