8. detsember 2009
Jaga lugu:

Prokuratuur: Parbus võttis pea miljoni pistist

Põhja Ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 15 isikut erinevates pistise võtmise ja andmisega seotud kuritegudes, teatas prokuratuur.

Ivo Parbust (50) süüdistatakse selles, et ta Tallinna abilinnapea nõunikuna töötades võttis ajavahemikul august 2007 kuni detsember 2008 korduvalt erinevatelt isikutelt pistist. Süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide järelevalve eest linnaplaneerimise ametis.

Prokuratuur tegi kindlaks, et Parbus võttis pistist nii raha kui kinkekaartidena endale kui ka Keskerakonnaga seotud sihtasutusele Jüri Vilmsi Sihtkapital. Kokku sai Ivo Parbus pistisena vara üle 980 000 krooni.

Sama kriminaalasja raames on esitatud süüdistus ka Elmar Sepale SA Jüri Vilmsi Sihtkapital juhatuse liikmena Ivo Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamises ja sellele kaasa aitamises. Samas kuriteos on esitatud süüdistus ka Jüri Vilmsi Sihtkapitalile juriidilise isikuna. Nimelt võttis Parbus Sepa vahendusel ja nõudmisel Tallinna linnaplaneerimise ametis seisma jäänud problemaatiliste detailplaneeringute järelevalve eest raha Jüri Vilmsi Sihtkapitalile.

Pistise andmises on süüdistus esitatud Raivo Untile ja juriidilise isikuna Tallinna Farmaatsiatehasele, Peeter Palusaarele ja juriidilise isikuna Kaupmehe Arendusele, Toivo Susile ja juriidilise isikuna TLS Investile, Tõnu Kortsule ja juriidiliste isikutena Woodyle, Metsailule, Constanciale ja Merko Ehitusele. Samuti esitati süüdistus pistise andmises endisele Tallinna Kristiine linnaosavalitsuse ametnikule Aleksander Raidele.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee