9. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EK annab energiasektorile üle 23 mld krooni

Euroopa Komisjon kiitis heaks 15 energeetikaprojekti, mis saavad üle 23 mld krooni, et tõsta energia varustuskindlust ja vähendada süsinikdioksiidi koguseid.

Täpsemalt eraldatakse kuue süsinikdioksiidi kogumise ja säilitamise projektile rohkem kui 15 miljardit krooni ja üheksa avamere tuuleenergeetika projektile ligi üheksa miljardit krooni. Rahastuse saanud projektid aitavad saavutada kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamise ja taastuvate energiaallikate eesmärke 2020. aastaks ja pärast seda. Lisaks luuakse projektide kaudu hulk „rohelisi“ töökohti, teatas komisjon.

Euroopa majanduse elavdamise energeetikakava pakub finantsabi energeetikaprojektidele, milles käsitletakse süsinikdioksiidi kogumist ja säilitamist, avamere tuuleenergia ning gaasi- ja elektrienergia infrastruktuuri valdkondi. Kokku on komisjon otsustanud energeetikaprojektidele eraldada ligi 63 miljardit krooni, tänane otsus on esimene samm selles suunas. 2010. aasta veebruaris langetatakse otsused ka infrastruktuuriprojektide osas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474