11. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IF Kindlustus: SEB kaks korda samasse ämbrisse ei astu

Kaks korda samasse sama viga ei taha keegi teha ehk asjaolu, et SEB hüvitab TR Majade võlakirjainvestoritele tekitatud kahju suurendab ainult Eesti finantsturu usaldust, ütles If kindlustuse juhatuse liige Heinar Olak.

Kas toimunu muudab tulevikus If Kindlustuse investeerimisostuseid- kahandas see SEB Panga usaludsväärsust teie silmis? „Kindlasti suurendab selline otsus Eesti finantsturu osaliste usaldusväärsust – kaks korda samasse ämbrisse ei soovi ju ükski krediidiasutus astuda. Seega kvaliteet saab ainult paraneda,“ rääkis Olak. Ta rõhutas, et If kindlustus on toimunud pöördega, et kahjud hüvitatakse, väga rahul. „Summa on Eesti mõistes piisavalt suur, et rõõmu tunda,“ märkis juhatuse liige, kes tunnistas, et suuri lootusi raha tagasi saamiseks neil polnud.

SEB Pank hüvitab Toomas Rüütmanni OÜ TR Majad võlakirjainvestoreile 177 miljonit krooni. Endise autoärimehe ettevõtted jäid neile 2007. aasta juunis võlakirjaemissiooni korraldanud SEB-le võlgu 156 miljonit krooni. Rüütmann andis pangale isikliku käenduse. Kuna ettevõte laenu tagasi ei maksnud, palusid võlakirjainvestorid esitada SEB-l pankrotiavaldused Rüütmanni ja TR Majade vastu. TR Majade pankrot kuulutati välja 28. novembril 2008.

SEB on otsustanud hüvitada kõigile 10. märtsi 2008. aasta seisuga investoriteks olnud isikutele TR Majade võlakirjadesse investeerimisest tekkinud kahju. Hüvitise suurus on kokku ligi 11,3 miljonit eurot (176,8 mln kr), mis koosneb 100% nominaalväärtusest ning võlakirjadelt maksmisele kuulunud intressist kuni võlakirjade lunastuspäevani.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474