29. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If hüvitas üheteistkümne kuuga 510 miljoni krooni eest kahjusid

Selle aasta üheteistkümne kuuga on If kindlustus hüvitanud 23 076 kahjujuhtumit kokku 510 miljoni krooni eest, teatas ettevõte.

Selle perioodi jooksul on väljamakstud hüvitised möödunud aastaga võrreldes vähenenud 12%.

Novembris maksis If kindlustus oma klientidele 1822 kahjujuhtumi eest 42 miljonit krooni hüvitisi, mida on kaks protsenti vähem kui möödunud aasta novembris. Hüvitatud kahjude arv on mullusega vähenenud 13%.

Suurimad väljamaksed novembris olid varakahjude eest, kokku 19 miljoni krooni ulatuses. Võrreldes eelmise aasta novembriga kasvas varakahjude hüvitiste summa kaks korda, seoses mitme suurkahju väljamaksega. Kaskokahjusid korvas If kindlustus 13 miljoni ning liikluskahjusid 10 miljoni krooni eest.

Novembris teatati If kindlustusele kokku 1880 kahjujuhtumist, mida on mullusega võrreldes 22% vähem. Sõidukikahjusid registreeriti kokku 1418 ning seda on veerandi võrra vähem kui möödunud aasta novembris. Kõikidest registreeritud kaskokahjudest moodustasid 40% klaasikahjud ning 27% olid põhjustatud otsasõidust teistele sõidukitele või muudele objektidele.

If kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhataja Taavi Kiibuse sõnul suurenes novembris seoses libedate teeoludega 70% võrra selliste kaskokahjude arv, kus autoga sõideti teelt välja kraavi või põllule.

„Novembris olid kõige kahjurohkemad piirkonnad Tallinn ja Harjumaa, kus toimus 50% kõikidest registreeritud kaskokahjudest, 11% registreeritud sõidukikahjudest toimus Tartus või Tartumaal,“ lisas Kiibus.

If kindlustusele teatati novembris kokku 214 varakahjust, mida on kolmandiku võrra vähem kui eelmisel aastal. Kõikidest varakahjudest moodustasid 30% veekahjud, mis olid eelmise aasta tasemel. Jaanuarist septembrini on Ifile laekunud keskmiselt 40 varguse ja vandalismi kahju kuus, oktoobris kasvas arv 72 kahjuni, novembris langes tagasi 35 kahjujuhtumini.

 If kindlustus kogus novembris 72 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on eelmise aasta novembriga võrreldes 15% vähem. Enim laekus novembris kindlustusmakseid liiklus- ja kaskokindlustuse eest, vastavalt 21 ja 19 miljonit krooni. Aasta algusest on If kogunud 953 miljonit krooni kindlustusmakseid ja seda on 2008. aasta sama perioodiga võrreldes 16% vähem.

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474