4. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA karmistab kontrolli lennujaamades

Reisijad, kes saabuvad Ühendriikidesse terrorismi toetavatest maadest, peavad USA lennujaamades läbima põhjalikuma turvakontrolli.

USA on sellesse nimekirja kandnud Kuuba, Sudaani, Süüria ja Iraani. Lisaks on huviorbiidis veel kümme riiki: Afganistan, Alžeeria, Pakistan, Iraak, Jeemen, Nigeeria, Liibanon, Liibüa, Saudi Araabia, Somaalia, vahendas CNN Ameerika transpordijulgeoleku ameti teadet.

Nimekirja on sattunud riigid, kus USA-l on julgeolekumuresid, eriti seoses Al-Qaedaga. Erinevalt tavalistest transpordijulgeoleku ameti ettekirjutustest pole antud juhul tähtaega määratud, vaid selline turvakontroll jääb kestma pikaks ajaks. Samas hindab amet teatud aja tagant uuesti olukorda vastavalt luureandmetele.

Amet ei täpsustanud, mida suurendatud turvaprotseduuride all silmas peetakse. Lisaks jätab see otsus jõusse pärast jõulude ajal toimunud terrorikatset antud korralduse, mille järgi on pilootidel võimalus keelata teatud rahvusvahelistel lendudel reisijatel hoida patju või tekke süles. Samuti saavad piloodid piirata reisijate liikumist lennukis.

25. detsembril üritas Al-Qaedaga seotud nigeerlane Detroidile lähenenud reisilennukis lõhkeseadeldist õhkida, kuid reisijad ja meeskonnaliikmed hoidsid selle ära. Võimude sõnul üritas mees õhkida lõhkeainet, mis oli peidetud pesu alla, kuid seadeldis ei plahvatanud ning süütas hoopis mehe istme. 23aastane nigeerlane Abdul Farouk Abdulmutallab sai ränki põletushaavu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474