5. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn sai vara müügist mullu 92 miljonit, plaanis 130

Möödunud aasta lõpuks laekus vara müügist Tallinna linnakassasse ligi 92 miljonit krooni.

"Sellest summast üle poole ehk umbes 47 miljonit krooni laekus aasta kahe viimase kuu jooksul," ütles abilinnapea Eha Võrk. "Ilmselt on see märk kinnisvaraturu elavnemisest," lisas ta.

Kõige kallimateks 2009. aastal müüdud objektideks olid Nunne tn 2/ Pikk tn 1/ Lai tn 2 kinnistu ja Pikk tn 3 korteriomandid ostuhinnaga kokku 32,4 miljonit krooni ning Rataskaevu tn 2 kinnistu ostuhinnaga 18 miljonit krooni.

Kokku ligi 14 miljonit laekus 54 eluruumi müügist, neist enamiku puhul oli tegemist väheväärtuslike, väikeste ja kehvas seisus, suuri korrastamiskulusid eeldavate korteritega, teatas Raepress.

Võrgu hinnangul on kinnisvaraturul valitsevat sügavat mõõnaperioodi arvestades tegemist hea tulemusega, vaatamata sellele, et aastaks seatud plaan 130 miljonit krooni jäi täitmata. "Eriti kui võrrelda tulemust 2008. aastaga," viitas ta.

2008. aasta eelarves planeeris pealinn müüa vara 398 miljoni krooni väärtuses ja saada sellest kasumit ligi 279 miljonit krooni. Tegelikult müüdi vara 111 miljoni krooni väärtuses, millest kasum moodustas 75,8 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474