13. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palgatoetust saab töötukassast kergemini

Ettevõtted saavad palgatoetust töötukassast senisest soodsamatel tingimustel, rääkis tänasel pressikonverentsil kassa juhatuse liige Pille Liimal, kes ühtlasi  tutvustas ka 2010. aasta tegevusplaani.

Selleks, et suurendada töötute hõivet ja motiveerida ettevõtteid rohkem uusi töökohti looma, tegi töötukassa palgatoetuse saamise tingimused leebemaks.

"Kui varem pidi palgatoetusega tööle võetav inimene olema töötuna arvel olnud vähemalt kaksteist kuud ja noorte puhul kuni 24aastased kuus kuud, siis nüüd on need perioodid vastavalt kuus  kuud ja noortel isegi kolm kuud,“ ütles Liimal, rõhutades, et tegelikult laiendab see sihtrühma, kelle seast saavad ettevõtjad nüüd töötajaid valida.

Teine oluline muudatus on see, et palgatoetust sai varem ainult siis, kui firma sõlmis töötajaga tähtajatu töölepingu. „Praegu on võimalik seda saada ka siis, kui tehakse tähtajaline leping vähemalt pooleks aastaks,“ lisas Liimal täpsustades, et  tähtajatu lepingu korral, maksab töötukassa palgatoetust kuue kuu eest ning tähtajalise lepingu puhul poole aja eest, aga mitte rohkem kui pool aastat.

Kirjeldades senist huvi palgatoetuse vastu avaldas Liimal, et aasta alguse seisuga töötas palgatoetusega alla 200 inimese. "Aga nende uute reeglite järgi on tööandjate huvi hästi suur. Näiteks jaanuari nelja esimese tööpäevaga tegid meie osakonnad 60 palgatoetuse lepingut ja sama palju lepinguid oli töös,“ möönis juhatuse liige, kelle sõnul näitasid paljud tööandjad huvi üles juba eelmise aasta lõpus.

Palgatoetus on pool töötaja palgast, aga mitte rohkem kui miinimumpalk, ehk maksimaalselt on palgatoetust võimalik saada 4350 krooni kuus kuue kuu jooksul. Seda toetust võivad taotleda kõik ettevõtjad.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul kulutatakse  kogu töötukassa tänavusest teenusteeelarvest palgatoetustele 80 miljonit, tööpraktika juhendamistasule 40 miljonit ja 100 miljonit koolitustele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474