15. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni tehas hakkab 4G seadmeid Tallinnas tootma lähikuudel

Ericsson Eesti täidab 4G võrgu seadmete tootmisel olulist rolli just Euroopa, Aafrika ja Lähis-ida regiooni jaoks, tootmisega loodetakse alustada esimese poolaasta jooksul.

"Ericssoni tootmine on üles ehitatud regionaalsele tarnestrateegiale ja Tallinna tehasel on oluline roll Euroopa, Aafrika ja Lähis-Ida regioonis," rääkis Ericsson Eesti juht Veiko Sepp, kes selgitas, et tootmine on ära jagatud erinevate Ericssoni keskuste vahel.

"Eestis hakatakse tootma raadiovõrgu seadmeid. Neid toodetakse ka juba Ericssoni teistes tehastes. Kui hakkab rohkem operaatoreid neid kasutusse võtma, siis saab Tallinna tehasel olema tootmises oluline roll," rääkis juht ning lisas, et tootmisega loodetakse alustada umbes aasta esimese poole jooksul.

Kui palju Tallinna tehas selle tõttu investeerima peab? "Seda numbrit on täna vara öelda. Praegu pannakse kokku kofiguratsiooni, mida selleks vaja on. Kui EASi tehnoloogiaprogramm avaneb, saame konkreetsetest numbritest rääkida," ütles Sepp. Ericsson Eesti taotleb EASi tehnoloogiaprogrammist toetust.

Tootmismahud peaksid suurenema siis, kui uus mobiilsidepõlvkond laiemalt levima hakkab. Täpsetest rahanumbritest Sepp rääkida ei tahtnud, kuid nentis, et tehase seadmete ja augustis tehtud investeeringu kasutamisintensiivsus kasvab oluliselt.

Kuna 4G võrgu litsentside välja andmine on Eestis lähitulevikus plaanis, võib pärast litsentside välja andmist Ericssoni Tallinna tehases toodetud seadmeid ka Eestis kasutusele võtta.

Detsembris avati Stockholmis maailma esimene 4G-võrk, mille esimese osa tarnijaks oli Ericsson.

4G-võrgu näol on tegemist uue mobiilside põlvkonnaga, mis eelkõige võimaldab suuremaid andmesidemahte üle mobiilivõrgu. See võimaldab näiteks sülearvutiga olla ühenduses asukohast sõltumata üle mobiilvõrgu kiirusega kuni sada megabitti sekundis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474