21. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müük Nord Poolil kosus

Eesti Energia müüs eelmise aasta detsembris koduturul elektrit 3,5 protsenti vähem kui aasta varem samal ajal, samas kasvanud müük Põhjamaade energiabörsile suurendas elektri eksporti.

Möödunud aasta detsembris müüs Eesti Energia kodumaisel turul 717 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 3,5 protsenti vähem kui 2008. aasta detsembris, teatas energiaettevõte.

Äriklientidele müüs Eesti Energia mullu detsembris 442 GWh elektrienergiat ehk 4,1 protsendi võrra vähem kui aasta tagasi. Eraisikutele müüdi detsembris 182 GWh elektrit, mis on 5,8 protsendi võrra vähem võrreldes 2008. aasta detsembriga. Eesti Energia müük võrguettevõtjatele moodustas 93 GWh, suurenedes 4,4 protsendi võrra.

Positiivset mõju detsembri müügitulemustele avaldas nelja kraadi võrra külmem ilm. Majanduslangus ja sellest tingitud tööstusettevõtete väiksemad tootmismahud on aga müüki vähendanud.

Elektrienergia eksport moodustas detsembris 235 GWh, mis on aastatagusega võrreldes 16,5 protsenti rohkem. Ekspordi mahtu kasvatas suurenenud eksport Põhjamaade energiabörsile Nord Pool.

Eesti Energia 2009. aasta detsembri keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 477 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Soome piirkonnas oli 751 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük moodustas 2009. aasta detsembris 214 GWh, kahanedes 22 GWh võrra võrreldes 2008. aasta detsembriga. Soojusenergia müügile avaldas negatiivset mõju konkurentsi tihenemine Tallinna soojusturul.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474