12. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seppänen: oleme optimismi täis

2009. aasta tulemustes ei saa rahul olla käibe kukkumisega, kuid eilne uudis Eesti majanduse paranemisest andis tuleviku suhtes optimismi, ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.

Elisa  Eesti AS käive 2009. aastal oli 1 406 miljonit krooni, üle-eelmisel aastal oli Elisa Eesti käive 1 651 miljonit krooni. Elisa EBITDA ulatus 34%-ni (478 miljonit krooni), teatas ettevõte.

Seppänen ei soovinud siiski avaldada ettevõtte puhaskasumi numbrit. "Kasum pole mingi indikatsioon meie äritegevuses, vaid pigem on see EBITDA. Meie põhitegevus on sideteenuste pakkumine ning seda näitab EBITDA," lisas ta. 

Väikest käibelangust põhjendas Seppänen üldise madala majandusliku aktiivsusega. "Kõikide telekommunikatsioonifirmade käibed tulid enam-vähem samas trendis allapoole."

Elisa klientide arv kasvas aastaga 20 400 inimese võrra, ulatudes 2009. aasta lõpus 358 100 kliendini. Seppäenen ei soovinud täpsustada, kas juurde tuli peamiselt era- või ärikliente. "Me räägime liitumiste koguarvust."

Seppäneni sõnul osutusid Elisa edu pandiks 2009. aasta esimeses pooles turule toodud täisidepaketid era- ja äriklientidele, mis võimaldavad kliendil võtta kõik sidelahendused hinnaga ühest kohast.

"Arvestades majandusolukorda, siis oleme tulemustega rahul, kuid vaadates ettevõtte seisukohal, kui meie käive ja EBITA kukuvad, ega keegi ei saa selliste tulemustega rahul olla – ettevõtete eesmärk on kasvada," tõdes ta.

Alanud aasta plaanidest rääkides ütles Seppänen, et nüüd oleme optimismi täis. „Eilne uudis IV kvartali SKPst, mis võrreldes III kvartaliga kasvas 2,6% - ma pole olnud ühegi uudise üle viimase pooleteise aasta jooksul nii rõõmus,“ tõdes Elisa juht. Tema sõnul võrdub selle uudise olulisus sellega, kui Eesti saaks euro.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474