17. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksperdid peavad Valgevene uut tuumajaama ohtlikuks

Teadlased ja erialaspetsialistid leidsid 15. veebruaril, et Valgevene uut tuumajaama ei tohi plaanitud kujul ehitada, vahendas uudisteportaal charter97.org.

Ekspertide tähelepanu all oli nii tuumajaama majanduslik, keskkonnasäästlik kui ka tehniline külg, teatas uudisteagentuur Belapan.

Tuumajaam on projekteeritud radiatsiooni ohutuse tasemega, mis sobib 20aastasele täie tervise juures olevale mehele, kuid valgevenelased said Tšernobõli katastroofi tõttu küllaltki tugevalt kannatada, seega sellisele tervisestandardile vastavaid inimesi riigis enam ei leidu.

Tuumajaama hindasid kolme riigi, Valgevene, Ukraina ja Venemaa, eksperdid.

Kavandatud tuumajaama reaktor pärineb Venemaalt, kuid sellist pole kuskil veel kasutatud, seega on reaktor ohutu vaid paberil. Kui Vene reaktor Valgevene tuumajaama siiski paigaldatakse, osutub riik keskkonnakaitsjate hinnangul Rosatomi katsepolügooniks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474