4. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allhankija: Celander teeb sama, mida tegi Facio

OÜ SeleneGrupp omanik Vootele Leesi hinnangul tahab Celander Grupp teha sama, mida tegi Facio Grupp – lasta põhja tütarettevõte ning jätta allhankijad rahata.

"Eks nad teevad sama skeemi, mis Faciogi tegi – lasevad oma tütarettevõtted põhja kui nad saavad raha kätte oma objektidest ja ongi kogu lugu," rääkis Leesi. "Faciol on täpselt sama rida, lasid oma kaks tütarettevõtjat põhja ja jätsid alltöövõtjad kuivale," täpsustas ta.

Leesi sõnul jäävad nad Celander Ehituse saneerimise järel kindlasti ilma rahata. SeleneGrupi teise omaniku Imre Reinhausi sõnul on neil Celander Ehituse vastu nõuded läbi otsese allhankija Dorbek Ehituse, kelle nõuded ulatuvad pea 700 000 kroonini. "Selene Grupi kahju oleks kuskil 400 000 ringis," mainis Leesi.  

Reinhaus rääkis, et kuni tänaseni ei ole saneerimisavaldust veel sisse antud. "Ma ei tea, kas see on plaan või bluff, igal juhul juhatuse liikmed on ennast välja lülitanud – telefonid on väljas ja kontorist ei ühendata," oli Reinhaus pettunud. "Ka kohtu kaudu oleme üritanud kaks kuud neid taga ajada ja pole jõudnud kuskile," mainis Reinhaus ja lisas, et ettevõtte pankrot neid ei aitaks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474