9. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uninaks väldib mure kaelaostmist

Praegu saaks odavalt konkurente üle võtta, kuid Lätis ja Leedus on turg 60-70% kukkunud ja seetõttu ei tasu omale muret kaela osta, leidis kuivsegusid tootva Uninaks ASi omanik Guido Piksar.

"Korraliku bilansiga ehitusettevõtte jaoks, nagu Merko on, on kindlasti hea tehing osta Lätis ettevõte, mis järgib reegleid ja veel täna tegutseb," kommenteeris Piksar. "Aga kuivsegude tootmises ja mujal tootmissektoris on viimastel aastatel Baltimaades üle investeeritud. Kui investeeringu ehitusse saab maha müüa, siis tootmisinvesteeringut naljalt ei saa."

Piksar lisas: "Selle annaks turg, aga turg on Lätis ja Leedus on kuskil 60-70% tagasi läinud. Seega muidugi saaks odavalt osta, aga endale muret kaela osta ei tasu."

Kuna Merko otsib Lätis ja Leedus võimalusi ehitusfirmasid üle võtta, küsis Äripäev täna ettevõtjatelt, kas nemad plaanivad lõunanaabrite juures laieneda või konkurente üle võtta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474