13. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osta ära! Veerand miljardit Tallinna Manhattani eest

Aprillis toimub järjekordne avalik suuline enampakkumine müümaks maha pankrotistunud OÜ Fransertalile kuuluvat 48 000m2 kinnistut Paljassaare sadamas.

Nõlva 9 kinnistul asub kolm hoonet, millest üks on kasutuses kontorina ja kaks hoonet laohoonena. Kinnistule suubub raudtee.

Kinnistu seekordne alghind on 250 miljonit krooni. Avalikul suulisel enampakkumisel peab arvestama, et pakkumise samm on 300 000 krooni.

Kohtutäitur Priit Petter pani Fransertalile kuuluva 48 000ruutmeetrise kinnistu Paljassaare sadamas esimest korda 596 miljoni krooniga müüki mullu jaanuaris. Ka teine ja kolmas sundmüük, kus hinda langetati vastavalt 482-le ja 350-le miljonile kroonile, kukkusid läbi.

Äripäev on kirjutanud, kuidas Paljassaare sadama ühe suurarendaja, Fransertali omanik Sergei Hadži on tänu loomingulisele raamatupidamisele ja mereäärse kinnistu korduvale üleshindamisele saanud Sampo Pangast rohkem kui 100 miljonit krooni laenu.

Sampo Pank on kinnistule seadnud 250 miljoni kroonise hüpoteegi ja makseraskustes firmat ähvardab pankrot.

Lisaks Sampo panga hüpoteegile on kinnistul 30 miljoni kroonine hüpoteek firma Herkimer kasuks, ligi 28,6 miljonit krooni Hadži enda firma Haltransa kasuks ja 6 miljoni kroonine hüpoteek firma Telegate kasuks.

Nõlva tn 9 kinnistuga on seotud varasematel aastatel Isamaaliidu tegevuses aktiivselt osalenud ja eksmajandusminister Toivo Jürgenson. Tema firmal Toomtsentrum on 13%-line osalus Fransertalis. Jürgenson on möönnud, et oli Hadži nõustaja.

Hoolimata pankrotist, oli Hadži usin dividendide maksja. Veel 2008. aastal oli plaanis maksta dividende 14 miljonit krooni, 2007. aastal maksis ta endale dividende 2,3 ja 2006. aastal 11, 4 miljonit krooni. 2007. aastal oli Fransertali kasum 9,5 miljoni kroonise käibe juures 110,6 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474