16. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus Arco Vara pankrotimenetlust ei algata

Harju maakohus otsustas, et ei võta menetlusse Arco Vara vastu esitatud pankrotiavaldust. Arco Vara teatas börsile, et Indrek Porila esitatud avaldus oli pahatahtlik ja selle eesmärk oli kahjustada ettevõtte mainet.

Arco Vara andmetel nõudis Porila ettevõttelt 37,9 miljonit krooni tasumist, mis aga on Arco Vara hinnangul alusetu.

Arco Vara juhatus on 2007. aastal aktsiate avaliku müügi prospektis öelnud, et Indrek Porilale kuulub preemia, mis moodustab 12,5% Floriston Grupp OÜ omakapitalist ning mis kuulub tasumisele pärast Floristoni kinnisvaraprojektide realiseerimist. Prospektis on vastavat

omakapitali osalust hinnatud 37 943 000 krooni (2 435 000 eurot) väärtusele.

Möödunud aasta sügisest ei soovinud Indrek Porila enam esialgsest 2001. aastal

sõlmitud suulisest kokkuleppest tulenevat 12,5% osalust Floriston Grupp OÜs,vaid asus Arco Varalt nõudma nimetatud summa tasumist. Arco Vara ei oletunnistanud Indrek Porila esialgse kokkuleppega vastuolus olevat nõuet, sest eiole realiseerunud ükski kinnisvaraprojektidest, mille alusel osalus jagamiselekuulus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474