4. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara tasakaalustab eelarvet kolme kinnistu müügiga

Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Jaak Saarniit ütles, et enampakkumisele pandi kolm hoonestatud kinnistut sellepärast, et oleks võimalik teha investeeringuid tähtsatesse riiklikesse arendusprojektidesse, sealjuures arvestades eelarve tasakaalu.

Riigi Kinnisvara AS kuulutas välja avaliku kirjaliku enampakkumise Tallinnas Vikerlase 14, Kentmanni 13, Pärnu mnt 11 asuvate kinnistute võõrandamiseks. Müüdavate objektide alghinnad kokku ulatuvad ligi 100 miljoni kroonini.

 „Valitsussektori üksusena peame selleks, et oleks võimalik teha investeeringuid tähtsatesse riiklikesse arendusprojektidesse, arvestama eelarve tasakaaluga ning seetõttu tuleb meil ka müügiga tegeleda,“ põhjendas Saarniit kinnistute müügivajadust.

„Müüdavate objektide valik, mille arvelt tinglikult saame tulevikus siis investeeringuid teha, on meil väga piiratud,“ täpsustas Sarniit. Paljud objektid on näiteks pankadele tagatiseks, lisas ta. „Ka nende kolme objekti müügi puhul on tegemist väga põhjalikult läbi kaalutud otsusega,“ möönis Saarniit.

Et kaks enampakkumisel on hoonet on koormatud veel üürilepingutega, üks seitsmeks ja teine neljateistkümneks aastaks, ei saanud Saarniit öelda, millist üüritulu on võimalik antud objektidelt teenida. „Võimalikel ostuhuvilistel on loomulikult meie juures võimalik lepingutega tutvuda, küll aga peavad nad andma allkirja, et lepingutest saadavat infot ei avalikustata,“ ütles mees.

Vikerlase 14 on 4773 m² netopindalaga politseiosakonna hoone, mis on ehitatud 2004.a. ja projekteeritud algselt juba politsei vajadustest lähtuvalt. Hoone on koguulatuses koormatud üürilepingutega. Politsei ja Piirivalveameti üürileping on tähtajaga 31.12.2024. Politseihoone enampakkumise alghinnaks on määratud 50 miljonit krooni.

Kentmanni 13 kinnistul paiknev 4116 m² netopindalaga hoone on ehitatud 1971.a ning rekonstrueeritud 1998/1999.a. Hoone on koguulatuses koormatud üürilepinguga.  Sõlmitud üürileping Harju Maakohtuga  lõppeb 22.03.2017.  Kohtu hoone enampakkumise alghinnaks on 30,2 miljonit krooni.

Pärnu mnt 11 kinnistul asub viiekordne 2363 m² netopindalaga hoone, mis on rekonstrueeritud 2002.a. politsei tegevuseks sobivaks. Hoone on hetkel vakantne. Riigi Kinnisvara on määranud enampakkumise alghinnaks sellele hoonele 15,33 miljonit krooni.

Pakkumiste esitamise tähtaeg on  käesoleva aasta 11. mai. kell 13:00.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474