8. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu ärimeeste arendus 30 miljoniga enampakkumisel

Pankrotihaldur müüb enampakkumisel 30 miljoni kroonise alghinnaga osaühingule Neli Investorit kuuluvat kinnistut Pärnu kesklinnas Lai tn 5. 

Tegemist on Pärnu kontserdimaja kõrval asuva kinnistuga, mille 2005. aastal sai maadevahetuse käigus endale Tullio Libliku firma Saarte Investeering. Siis olid kinnistud registris veel eraldi – Lai tn 5 ja Aida tn 8.

Neli Investorit ostis kinnistu 2007. aastal 46,6 miljoni krooni eest, samal aastal tehti ehitustöid kolme miljoni krooni eest ning järgmisel aastal veel 16,5 miljoni eest. Büroo- ja kortermaja vundamendivaiad on maasse löödud, kuid pärast seda on ehitus seisnud. Läinud aasta novembris läks ettevõte pankrotti.

OÜ Neli Investorit omanikeks on firmade kaudu Pärnu ärimehed Margus Kangur, Aare Parts, Andres Sutt, Ingmar Saksing ja Jaan Lepp. Lai tn 5 kinnistule on Sampo Panga kasuks seatud 157 miljoni krooni suurune hüpoteek.

2008. aasta lõpu seisuga ulatusid Neli Investorit võlakohustused 61 miljoni kroonini, sellest 36 miljonit oli võetud Sampo Pangast ja 25 miljonit osanikelt Asratem OÜ ja LVM Arenduse OÜ.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474