16. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hamish Mcrae: Eesti arendagu põlevkivitööstust

Inglise ajalehe The Independent peatoimetaja ja Briti ajakirjanduses parimaks finants- ja majandusajakirjanikuks tunnistatud Hamish Mcrae ütles tänasel börsikonverentsil, et Eestil tuleks arendada põlevkivitööstust, sest maailmas kerkib esile energia probleem.

Mcrea arvamusel elame maailmas, kus muretsetakse järjest enam energia julgeoleku pärast. Majandus põhineb fossiilkütustel, mille tarned on ebakindlad ja pärinevad ebastabiilsetest riikidest ja piirkondadest, kus poliitline tasand on keeruline, lausus ajakirjanik. "Kas tahate sõltuda Venemaa gaasist?" küsis Mcrea, kelle sõnul britid seetõttu juba ehitavadki kõiksugu võimalusi gaasi hoiustamiseks.

Mcrea kiitis, et Eesti teeb targasti, kui püüab saada energia julgeolekus rohkem  iseseisvamaks. Ta soovitas edasi arendada põlevkivitööstust, et vältida sõltuvuse teket.

Ta lisas, et kindlasti on vaja arendada taastuvaid energiaallikaid, sest tulevik saab olema keeruline. Arvatakse, et 20 aasta kaugusel on naftatarbimise tipp. Samas tõi Mcrae välja, et geoloogide rühmitus, kes nafta tipptarbimist uurib, on leidnud, et oleme jõudnud juba tippttarbimise perioodi. Seega oletatakse, et maagaasi ammendumine on lähedal.

Mcrea kiitis veel Eestit, mis on kõige arenenum riik valitsuse tasandil igasuguste kaasaegsete tehnoloogiliste lahenduste sisseviimisel. "Eesti on üleilmne pioneer tavatehnoloogia kasutamises," lausus Mcrae. "Kui ma nägin eile ID- kaardi esitlust, siis mõtlesin, miks me Britis seda teha ei saa?" lausus Mcrae. Tema sõnul seal lihtsalt ei usaldata valitsust, Eestis aga küll.

Samuti mainis mees, et Eesti on vist kõige parema rahandusdistsipliiniga riik. "Ma ei usu, et üheski riigis on laenukoormus avalikus sektoris nii madal kui Eestis," märkis Mcrae.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474