24. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müüs avatud turule aprillis 23% energiat

Eesti Energia elektrienergia müük avatud turul oli aprillis 138 gigavatt-tundi (GWh), mis moodustas 23 protsenti kogumüügist.

Aprillis müüs energiafirma Eestis 599 GWh elektrienergiat, mis on 1,6 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Müük suletud turu äri- ja koduklientidele oli kokku 352 GWh elektrit. Müük võrguettevõtjatele moodustas 109 GWh.

Tulenevalt elektrituru osalisest avanemisest Eestis alates 1. aprillist müüs Eesti Energia elektrit ka Nord Pool Estlink energiabörsile.

Eesti Energia elektrienergia müüki mõjutasid elektrituru osaline avanemine Eestis, eeldatav tööstustoodangu mahu kasv ja 0,3 kraadi madalam välistemperatuur võrreldes eelmise aasta aprilliga.

Energia eksport oli aprillis 106 GWh ehk 3,9 protsendi võrra rohkem kui mullu. Ekspordi mahu kasvu tingis suurenenud elektrienergia eksport Leetu seoses Ignalina tuumajaama sulgemise ja Leedu elektrituru avanemisega.

Eesti Energia aprilli keskmine elektrienergia müügihind Eestis ilma võrguteenusteta oli 522 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Estlink piirkonnas oli 560 kr/MWh ning Nord Pooli Soome piirkonnas 684 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük moodustas aprillis 99 GWh, mis on 9,9 protsendi võrra vähem kui möödunud aasta aprillis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474