4. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased Varnas ehk raha ei haise

Tänane Äripäeva kaanelugu toob avalikkuse ette Bulgaarias Varna piirkonnas tegutsevate eestlastest kinnisvaraarendajate sidemed erinevaid kuritegusid teinud inimestega. 

Näitasime ühte osa sellest mahukast kaheksal leheküljel ilmunud uurivast loost ka Hansapanga asutajate sekka kuulunud Andres Saame äripartnerile Einar Entsikule - osa, mis puudutas neile kuuluvat arendust Bulgaarias Varna piirkonnas. Ja Entsikule seetõttu, et Saame ei suhtle meediaga.

Entsiku hinnangul sisaldas tekst ühte viga. "Faktiviga on kindlasti Teie väide, et Ozdojev ja Saame on äripartnerid, kuna antud juhul on tegemist kahe juriidilise isiku vaheliste suhetega," kirjutas Entsik.

See selgitus peegeldab ilmekalt täna rubriigis "Luubi all" ilmunud artiklite tegelaste mõttemaailma. Kui tekib lootus kerge vaevaga ja kiirelt miljoneid teenida, pole tähtis, kes raha aitavad kokku ajada.

Silm pigistatakse kinni faktide ees, et äripartneriteks on mehed, kes on üritanud mõnelt teiselt ettevõtjalt toorest jõudu kasutades tema firma üle võtta.

Mõningaid Varnas tegutsenud ettevõtjaid ei paistnud häirivat aga isegi see, kui nende partneriks sattunud kohalikke seostati narkoäri, illegaalse relvakaubanduse ja prostitutsiooni vahendamisega. Tõenäoliselt loodeti, et need sidemed ei tule avalikuks. Ja kui läheb vastupidi, siis võetaksegi appi juriidika, sest tehingute osapoolteks olevaid juriidilisi isikud ei tohi ju kuidagi seostada eraisikutega.

Selline tõlgendus on aga toimunule hale eneseõigustus, sest iga juriidilise isiku taga on lihast ja luust inimesed, kes langetavad otsuseid, valivad endale äripartnerid ja lepivad omavahel kokku äritehingute tingimused.

Minu jaoks on tegemist ikkagi partneritega, ükskõik kui palju juriidilisi kehasid nende partnerlust katab.

Kui asutakse ärisuhetesse kurjategijatega, siis paistab see tähendavat, et ollakse sallivad ja kiidetakse heaks kõik teod, mida kurjategijad teevad või on teinud. Raha ei haise.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474