18. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Latvenergo kriminaalasi võib Läti reitingut alla kiskuda

Latvenergo on Läti valitsuse järel riigi teine rahvusvaheline laenaja, mistõttu võiv juhtkonna vahistamine tähendada krediidireitingute alandamist ja laenuandjate paanikat.

Latvenergo võlakoormust hinnatakse 1 miljardile eurole, kuid ettevõte annab vaid 4% Läti SKPst, vahendas portaal rus.db.lv ajalehte Neatkariga Rita Avize.

Suurima riigiettevõtte juhtide massiline arreteerimine on Euroopas erakordne sündmus, mis viib momentaalselt reputatsiooni kaotamisele ja närvilisusele rahvusvahelistel finantsturgudel. Veel hirmsamaks peetakse aga absoluutset informatsioonilist vaakumit, sest isegi majandusminister on väitnud, et ei tea arreteerimise sügavamaid põhjusi.

Laenuandjaid on vallanud hirm ja nad on asunud suurtele Läti ettevõtetele antud laene kindlustama, mis alandab riigi krediidireitingut.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474