22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hüpoteegi määrad seitsme aasta madalaimal tasemel

Suurbritannias on hüpoteekide määrad langenud seitsme aasta madalaimale tasemele.

Krediidikriisi mõjul kuivasid hüpoteegid kokku, kuid Suurbritannia tõuseb majanduslangusest. Laenuandjad on hakanud pakkuma odavamaid eluasemelaenu ka neile, kel on väiksemad hoiused, kirjutas telegraph.co.uk.

Viimaseid arvandmeid arvesse võttes on fikseeritud keskmine laenumäär kahe aasta hüpoteeklaenudele 4,52 protsenti, mis on madalaim tase alates septembrist 2003. Viieaastase fikseeritud intressimääraga tehingud on samuti paranenud, langedes keskmiselt 6,09 protsendilt aasta alguses 5,61 protsendile täna.

Laenuandjad üritavad suunata laenuvõtjatele uusi tehinguid tehes märkimisväärseid hinnaalandusi intressimäärades. Kuid paljud laenuvõtjad soovivad jääda rekordiliselt madalate standardmäärade juurde ja vältida kõrgemate maksumäärade tasumist uutel kokkulepetel. Mõned standardintressimäärad on võimalikult väikesed, lausa 2,5 protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474