26. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venetsueela natsionaliseerib 11 USA naftaplatvormi

Venetsueela valitsus teatas 11 USA firmale Helmerich&Payne kuuluva naftaplatvormi natsionaliseerimise kavatsusest.

Platvormid asuvad Venetsueela rannikul ja ei tegutse omandivaidluse tõttu juba mitu kuud. Naftapumpamine peatati seal juba möödunud aastal, kuid selle aasta alguses lõpetasid platvormid töö lõplikult, vahendas portaal inright.ru.

Ameerika Helmerich&Payne ja Venetsueela riiklik naftakompanii PDVSA pole suutnud kokkuleppele jõuda omavahelistes arveldustes. Venetsueela valitsus ei välistanud, et vaidlus lahendatakse Ameerika firma vara natsionaliseerimisega.

"Vaid sel moel saab neis puurtornides nafta ammutamist alustada," ütles Venetsueela naftatööstuse minister Rafael Ramirez. Ta süüdistas ameeriklasi Venetsueela naftatööstuse saboteerimises.

Nagu oletavad vaatlejad, viiakse sellega ellu president Hugo Chavezi pikaajalisi plaane, sest president rääkis juba ammu naftatööstuse taasriigistamisest.

Venetsueelas töötab mitmeid suuri välismaiseid nafta- ja naftatööstuse teeninduskompaniisid nagu Halliburton, Schlumberger ja Baker Hughes, kuid nende töö on pidevate majanduslike vaidluste tõttu häiritud.

Venetsueela president Chavez on natsionaliseerinud suure osa metallurgia- ja telekommunikatsioonisektorist ning pangandusest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474