27. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakler: kinnisvaraturg ärkas talveunest

Sel aastal on minul olnud ka paar tehingut, mida rahastati osaliselt pangalaenuga ja töös on tehinguid, kus inimesed planeerivad osta pangalaenuga, kommenteeris kodulaenude mahu suurenemist seitse aastat kinnisvaramaaklerina töötanud Sven Sepp.

„Minu meelest on võrreldes eelmise aastaga kinnisvaraturg ärganud kui talveunest. Eelmisel aastal oli võimatu midagi müüa, kuna enamjaolt tuldi mütsiga lööma ja pakuti umbes pool hinda. Kinnisvara hinnad on juba üsna pikalt olnud languses ja seega vast tuleb ka juba otsus osta lihtsamalt kui eelmisel aastal,“ rääkis Sepp.

Head kinnisvara on Sepa sõnul aga vähe pakkuda ja nende eest makstakse oluliselt suuremat hinda võrreldes kinnisvaraportaalide keskmise hinnaga. „Praegu lähevad paremini kaubaks heas seisukorras ja hea asukohaga suuremad kolme-neljatoalised korterid,“ ütles Sepp. Tema sõnul on ostjateks üldjuhul suuremad pered, kellel vajadus osta ja enamus raha ka juba olemas. 20aastaseid nende seas ei kohta.

Sepa sõnul on praegu raskustes aga inimesed, kellel on vaja pangalaenu elamispinna renoveerimiseks, kuid pole pakkuda renoveerimise ajaks pangale sobivat lisatagatist. „Kuigi peale renoveerimist piisaks ka sellestsamast renoveeritud varast,“ kommenteeris Sepp.

Eesti panga teatel oli väljastatud eluasemelaenude maht mais selle aasta suurim, ulatudes 578 miljoni kroonini ning ületas esimest korda sellel aastal aastataguseid näitajaid. Tänavuse maikuu eluasemelaenude maht on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud pisut üle 10%. Viimati oli ühes kuus väljastatud eluasemelaenude maht 2009. aasta oktoobris suurem kui tänavu mais.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474