3. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlusseltsidel teine kvartal juba parem

Swedbanki Varakindlustuse tooteosakonna juhataja Margus Liigand nentis, et enamike kahjukindlustusseltside kindlustustegevus oli esimeses kvartalis kahjumis. Teise kvartali tulemused on veel teadmata, kuid võib oodata teatud paranemist, arvas ta.

Liigandi hinnangul on kindlustusturg oli jätkuvalt languses, kuigi  langus on kahanemas. „Turu langust vedas peamiselt sõidukikindlustus, mis on loomulik, arvestades väga madalaid automüügi tulemusi,“ rääkis Liigand möödunud poolaasta meeleoludest kindlustusturul. „Samas on tunda, et langus hakkab pidurduma, seda just eelkõige ettevõtete kindlustuse osas,“ lisas ta.

                                                                          Aasta esimesele poolele jättis tugeva jälje külm ja pikk talv, mis suurendas eelkõige liikluskindlustuse juhtumite arvu, selgitas Liigand, et suur lumehulk ja selle sulamisele järgnenud suurvesi tõi omakorda kaasa varakindlustusnõuete arvu kasvu. „Seetõttu oli enamike kahjukindlustusseltside kindlustustegevus esimeses kvartalis kahjumis,“ märkis ta ja lisas, et teise kvartali tulemustest võib oodata teatud paranemist.

Liigandi sõnul pole sellel aastal ka kindlustusseltside turupositsioonid olulisel määral muutunud. “Turu langus on aeglustumas ja uut kasvu, mis võimaldaks seltsidel oma positsioone märgatavalt muuta, veel ei ole. Klientide vahetust muidugi tehakse, kuid see on suures osas vastastikune ning oluliselt turupositsioone ei mõjuta,“ lausus Liigand.

Kindlustustingimustes muudatusi pole Swedbankis selle aasta esimeses pooles ka tehtud. „Oleme oma tegevuse algusest saadik seadnud eesmärgiks pakkuda võimalikult laia kindlustuskaitset ning usume, et tänased tingimused on selleks väga head,“ kõneles Liigand. „ Kõikvõimalikest "viledest ja pasunatest" olulisem on see, kuidas kindlustusselts oma tingimusi praktikas kohaldab ning milline on klienditeenindus. Seetõttu on meie peamine tähelepanu suunatud võimalikult kliendisõbralikule kahjukäsitlusele,“ lausus ta.

Aasta teises pooles näeb Liigand turu languse aeglustumist. Sõidukitega seotud kindlustusliigid on ilmselt veel mõnda aega languses, muudes kindlustusliikides võib juba kerget kasvu oodata, pakkus ta. Toodete hinnaliikumine sõltub aga otseselt seltside majandustulemustest. „Kuni kindlustusseltsid suudavad kasumit teenida, hinnatõusu vaevalt tuleb,“ rääkis Liigand.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474