24. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amet: Uue hankega jõuame minimaalse ajaga lepingu sõlmimiseni

Maanteeamet tühistas ligi kaks aastat väldanud Aruvalla-Kose teelõigu ehitamise hanke ning soovib välja kuulutada uue hanke.

Vastab maanteeameti avalike suhete osakonna juhataja Tiina Saarmann:

Miks otsustas amet tühistada pea kaks aastat väldanud hanke?

Maanteeamet tunnistas riigihanke „E263 Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimine ja ehitus“ hankemenetluse RHS § 29 lg 3 p 6 alusel kehtetuks, kuna Tallinna halduskohus menetleb kahte kaebust riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuse kohta tühistada maanteeameti otsused odavaima pakkumuse teinud pakkuja kohta. Maanteeametil on võimatu prognoosida kohtumenetlusele kuluvat aega ja võimalikku lahendit, mistõttu võib Aruvalla-Kose teelõigu ehituse algus oluliselt edasi lükkuda. Kõnealuse hankemenetluse kehtetuks tunnistamine võimaldab maanteeametil aga korraldada uus riigihange avatud hankemenetlusena ja jõuda võimalikult minimaalse ajakuluga lepingu sõlmimiseni ning seeläbi Aruvalla-Kose teelõigu ehitusega alustamiseni.

Kuulutasite välja uue hanke, kui kiiresti loodate võitja välja selgitada ning töödega pihta hakata?

Riigihangete registri kodulehel avaldati 19.08.2010 riigihanke "Maantee E263 Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimine ja ehitus“ eelteade. Hetkel käivad ettevalmistused nimetatud riigihanke hankemenetluse alustamiseks ja hanketeate avaldamiseks.

Kas maanteeameti otsust hange tühistada, saab halduskohtus vaidlustada? Mida see tähendaks kogu protsessile?

Kaks riigihanke „E263 Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimine ja ehitus“ hankemenetluses osalenud pakkujat on esitanud rahandusministeeriumi juures asuvale vaidlustuskomisjonile vaidlustuse maanteeameti otsuse peale hankemenetluse kehtetuks tunnistamise kohta. Vaidlustuskomisjoni otsust võib eeldada septembri esimese poole sees. Vaidlustuskomisjoni otsuse peale on võimalik esitada kaebuse ka Tallinna halduskohtule. Kui otsuse peale kohtusse kaebus esitatakse, võib kohtulahendini jõudmine aega võtta kuid. Maanteeameti hinnangul ei takista see uue hankemenetluse käivitamist.

 

Millise kogemuse sai maanteeamet selle läbirääkimistega riigihanke korraldamisega?

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474