26. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juulis kasvas Ifi varakahjude arv kolmandiku võrra

If Kindlustus registreeris juulis 370 varakahjuteadet, mida on 33% rohkem kui eelmise aasta juulis. Kahjude arvu suurenemist mõjutasid eraklientide kodudega toimunud kahjud, mida registreeriti kokku üle 200.

Juulis teatati If Kindlustusele kokku 2300 kahjujuhtumist ja seda on täpselt samal tasemel kui mullu samal ajal. Kõikidest teatatud kahjudest moodustasid 70% sõidukikahjud ning nende koguarv langes aastaga 10% võrra. Kaskokahjudest olid pooled klaasikahjud ja kolmandiku moodustasid pargitud sõidukite vigastamised ning otsasõidud takistustele.

If Kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Argo Karo sõnul oli juulis üle kolme korra rohkem elektrihäirete tõttu kahjustunud koduse vara juhtumeid, kus pikse tagajärjel said kannatada arvutid, telerid, helitehnika ja muu kodutehnika.

„Isegi kui äikesepilv asub kodukohast eemal, võib elektriliinidesse löönud piksesähvatusest tekkinud ülepinge jõuda palju laiema piirkonna kodudeni. Alati ei ole võimalik äikese ajaks kõiki elektriseadmeid seinakontaktist lahti ühendada, seega aitavad kahjusid ära hoida nii majavälised kui ka erinevad majasisesed piksekaitsesüsteemid ning ülepinge kaitsmed,“ lisas Karo.

Juulikuus hüvitas If Kindlustus oma klientidele 2100 kahjujuhtumit, makstes 35 miljoni krooni eest hüvitisi. Suurimad juuli väljamaksed olid seotud sõidukitega, millest kaskokahjusid korvas If 12 miljoni ja liikluskahjusid 9 miljoni krooni eest. Varakahjusid korvas If juulis 12 miljoni krooni ulatuses.

Käesoleva aasta seitsme kuuga on If oma klientidele hüvitanud 16 000 kahjujuhtumit, kokku 302 miljoni krooni eest.

If Kindlustus kogus juulis 80 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on 2009. aasta juuliga võrreldes 14% vähem. Enim laekus juulis kindlustusmakseid liiklus- ja kaskokindlustuse eest, vastavalt 23 ja 21 miljonit krooni.

 

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474