27. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nigeeria erastab suure osa energeetikasektorist

Suur osa Nigeeria energeetikasektorist läheb erastamisele, kuna riigi presidendi Goodluck Jonathani sõnul vajab maa energeetilist revolutsiooni.

Korruptsiooni ja halva juhtimise tõttu ei suuda Nigeeria energeetikaettevõtted kogu riigi elektriga varustatust tagada, elektrikatkestused on igapäevased, vahendas AFP.

Privatiseerimine algab pärast presidendivalimisi, mis toimuvad 2011. aasta jaanuaris. Privatiseerimise kõrval plaanib Nigeeria valitsus suurendada maagaasi ammutamist ja lasta käiku uued maagaasi töötlevad tehased.

Nigeeria kuulub OPECi riikide hulka. 2009. aastal ammutas Nigeeria 2,211 miljonit barrelit naftat päevas, olles naftapuurimise mahult 15. riik maailmas. Riik ise tarbis naftat 280 000 barrelit päevas. 2008. aastal ammutasid nigeerlased 32,82 miljardit kuupmeetrit maagaasi, millest eksporditi 20,55 miljardit kuupmeetrit. Riik tarbis 2009. aastal 15,85 miljardit kilovatt-tundi elektrienergiat.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474