13. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon loodab tütarfirmade ühendamisega säästa aastas miljon eurot

Ehituskontsern Nordecon International AS emaettevõte ühendab endaga tütarettevõtted Nordecon Ehitus ASi ja Nordecon Infra ASi. Nordecon loodab ühendamisega tõhustada oluliselt kontserni juhtimist muutunud oludes ja saavutada aastas püsikulude kokkuhoidu suurusjärgus 1 miljon eurot.

„Ümberkorralduse peamine eesmärk on kontserni äritegevuse juhtimise tõhustamine ja efektiivsuse säilitamine oludes, kus ehitusmahud on turgudel oluliselt vähenenud ning pole põhjust arvata, et need pöörduksid lähiaastatel kiirele tõusule,“ ütles Nordecon International ASi nõukogu esimees Toomas Luman. “Oleme veendunud, et keerulised ajad nõuavad konkreetseid otsuseid ning turu muutustele tuleb reageerida paindlikult ja kiiresti. Kontsern jätkab tegevust kõigis tänagi aktiivsetes ehitusvaldkondades – loodetavasti senisest veelgi fokuseeritumalt, sest juhtimisahel lüheneb oluliselt.”

Luman lisas veel, et loodetav püsikulude kokkuhoid tänastel hinnangutel on umbes miljon eurot aastas, mis on samuti igati arvestatav summa. Kogu ühendamise protsess jõuab lõpule käesoleva aasta viimastel kuudel ning 2011. aastasse saab ettevõte siseneda juba uuendused läbinuna.

„Poolteist aastat tagasi kontserni ümberstruktureerimisega alustades ja Nordeconi nimega välja tulles ei osanud me ette näha, et uued põhitegevuse juhtimisega seotud muudatused kontsernis tuleb läbi viia nii ruttu,” sõnas Nordecon International ASi juhatuse esimees Jaano Vink „Vaevalt oskas toona keegi ennustada, et majanduskriisi mõju ehitusturule Eestis ja tema naaberriikides nii suureks osutub ning ehitusfirmade laienemisplaane kodu- ja välisturul  drastiliselt mõjutab. Oleme alati pidanud õigeks paindlikku lähenemist, mis muu hulgas tähendab täna kontserni lähiaja strateegia ja sisemise struktuuri muutmist ning tütarettevõtete Nordecon Ehitus ja Nordecon Infra ühendamist valdusfirma Nordecon Internationaliga.“

Vinki sõnul on Eesti ehitusturg põhja kompamas, kuid keegi ei tea täpselt, kui kaua seal peab viibima – optimistlikult võttes saaks mahtude kasvu ehituses loota pigem 2012. aastal. "Nõukogu poolt 2010-2012 aastaks kinnitatud strateegia kohaselt keskendume lähiaastail peamiselt tegevusele Eesti turul. Liigume edasi samm-sammult, kindlustades kasumlikkuse paranedes oma stardipositsiooni tulevikuks. Tänane ettevõtete ühendamine ei tähenda selja keeramist senistele välisturgudele. Oleme endiselt valmis nendel tegevust jätkama niipea , kui selleks on olemas majanduslik põhjendus,“ rääkis Vink.

Nordecon International AS on 1989. aastal asutatud Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid. Alates maist 2006 on Nordecon International noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsil. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 15 tütarettevõtte. Kontserni konsolideeritud käive oli 2009. majandusaastal ligi 2,4 miljardit krooni. Kontsern annab tööd 750 inimesele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474