13. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: riigikogu pole pädev Eesti Energiat hindama!

"Teeme suure vea, kui arutame riigikogus, kas ühel või teisel ettevõttel on reklaami vaja," ärritus majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts täna riigikogus opositsiooni rünnakuid pareerides.

"Teid huvitab ainult see, et esitada küsimusi, mida Põhjarannikus või Narvskaja Gazetas tsiteerida!" kurjustas Parts. "Milleks Coca-Cola reklaami teeb, kui tal on suur turg juba olemas? Neid asju tuleb vaadata natuke detailsemalt kui 30 aastat tagasi, sellist olukorda lihtsalt ei ole enam!"

Keskerakondlane Lembit Kaljuvee süüdistas Partsi pidevas elektrienergia hinnatõusus viimase kolme aasta jooksul, mis tulenevat reklaamikampaaniatele mõttetult kulutatud rahast. Kas Eesti Energial pole raha kuhugi mujale paigutada kui reklaamikampaaniasse? Kas kampaania oli seotud võimaliku aktsiaemissiooniga? päris Kaljuvee.

Partsi sõnul peab Eesti Energia tegutsema avatud turul ja kliente hoidma, seetõttu on vaja ka reklaami teha. "Vabaturu toodete reklaami paigutatud raha teenitakse tagasi samade toodete müügist, mitte reguleeritud turult või võrgutasudest," rääkis ta.

2010 reklaamikulud olid järgmised: 1) rohelise energia kampaania - 0,6 mln krooni; 2) Eesti Energia tegevust ja mitmekesist tootmist tutvustav kampaania - 1,5 mln krooni; 3) elektriohutuse sotsiaalkampaania - 0,9 mln krooni.

Partsi sõnul kasutab Eesti Energia reklaamiagentuuride Tank ja Divisjon abi. Ühtlasi eitas Parts Eesti Energia soovi reklaamikampaaniatega võimalikult aktsiaemissioonilt paremat lõikust võtta.

"Tõesti on suur tõde see, et firma, mis teenib 2 miljardit krooni kasumit, kulutab reklaamile 3 miljonit krooni, pole see jutt, mida riigikogus rääkida," tunnistas Kaljuvee lõpuks. Tema sõnul olevat aga ümbernurga ja ründavate küsimuste põhjus see, et Eesti Energia on viimastel aastatel tegelenud peamiselt muude projektide kui kohaliku elektritootmise kaasajastamisega.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474