19. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laostunud luteri kirik ei suuda Lätis palka maksta

Mõned aastad tagasi kehtestas Läti evangeelne luterlik kirik tsentraliseeritud palgasüsteemi, kuid majanduskriisi tingimustes on sissetulekud nii kokku kuivanud, et kirikuõpetajatele ei suudeta palka maksta.

Keskmiselt jätkuks igale kirikuõpetajale kuu aja teenimise eest 160 latti (ca 3 500 krooni). Paljud kirikuõpetajad püüavad end elatada juhutöödest, vormistavad end töötuteks või elavad lastetoetustest, kirjutas ajaleht Latvijas Avize.

Enne majanduskriisi plaanis Läti luteri kirik juurutada ameerikalikku finantseerimisskeemi ehk müüa ja rendile anda kinnisvara, millega loodeti teenida 30 miljonit latti (660 miljonit krooni). Kogu raha oleks paigutatud investeerimisfondidesse ning palka oleks makstud kogunenud protsentidest.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474