30. september 2010
Jaga lugu:

Mobiilikonverents tõi Tallinna osalejad 37 riigist

Helsingis ja Tallinnas toimunud mobiilikonverentsist MobileMonday Global Summit võttis kolme päeva jooksul osa enam kui 470 inimest. Kolmapäevases Tallinna programmis osales külalisi 37 riigist.

Tallinna programm pakkus ettekandeid mitmetelt rahvusvahelistelt ja kohalikelt suurfirmadelt nagu Ericsson, EMT, Microsoft, Skype ja Nokia. Samuti tutvustasid oma koduriikides laineid löövaid uusi mobiililahendusid MobileMonday piirkondlike kodade esindajad Jaapanist, Pakistanist, Indiast, Keeniast, Ugandast, Iisraelist, Palestiinast, Suurbritanniast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Austriast, Venemaalt, Ukrainast, Bulgaariast, Rumeeniast, Kanadast, USAst ja Brasiiliast. 

Konverentsil osalenud väliskülalised tutvusid Skype'i Tallinna kontori, Ericssoni tehase, Tehnopoli ja IKT Demokeskusega.

MobileMonday Global Summiti 2010 korraldaja Priit Salumaa hinnangul võivad Eesti ja Tallinn oma innovaatiliste e-lahenduste ja m-lahenduste üle uhked olla. "Me ise ei aimagi, kui kaugel ees on Eesti oma saavutuste poolest paljdest teistest maailma arenenud riikidest. Mahuka ja mitmetahulise konverentsiprogrammi ning ringkäikudega saime avada muidu ehk välisvaatlejatele varjatud Eesti IKT-valdkonna võimekust meie jaoks igapäevaste ja hästi töötavate lahenduste esitlemise näol," rääkis ta.

Ürituse avapäeva lõpetas MobileMonday 10. sünnipäevale pühendatud uute lahenduste võistlus, kus osales ka nutitelefonidele rakendusi pakkuv Eesti ettevõte Indilo Wireless. Bottom of the Pyramid kategoorias pälvis võidu Keenia firma Xrystalgenius lahendus iChecki, mis aitab mobiiltelefoni positsioneerimise abil lahendada kohalikke transpordiprobleeme. Future Potential arvestuses hinnati parimaks Iisraelis välja töötatud lahendus Ringbow, mis võimaldab spetsiaalse sõrmuse abil nutitelefoni puutetundlikul ekraanil hõlpsamalt vajalikke funktsioone kasutada.

Helsingi konverentsiprogrammis vahendasid Eesti edulugusid innovatsiooniguru Linnar Viik ja Ericsson Eesti peadirektor Veiko Sepp.

MobileMonday on 2000. aastal Helsingis loodud globaalne mobiilisektoris tegutsevate inimeste vabatahtlik ja mittekommertslik kogukond. MobileMonday kohalikud kojad paiknevad enam kui sajas linnas üle kogu maailma. Eestis tegutseb MobileMonday kohalik koda alates 2007. aastast.

"Algselt oli MobileMonday mõeldud informatiivse kohtumispaigana Helsingis tegutsevatele mobiilirakenduste arendajatele, täna on meil kohalikud kojad kõikidel kontinentidel. MobileMonday aitab kombineerida erinevaid oskusi ja vahendeid ning liidab mobiilside valdkonna helgemaid päid, aidates kaasa mobiilitööstuse igakülgsele arengule rohkem kui eales varem," ütles MobileMonday asutaja Jari Tammisto.

MobileMonday Global Summit 2010 Eesti partnerid olid EAS, Arengufond, Skype, EMT, Ericsson, Tallinna linn, Ülemiste City, RadissonBlu Olümpia ja Estravel.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee