7. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip nahutas Liivet

"See on nahaalsus, lauslollus," ägestus peaminister Andrus Ansip täna valitsuse pressikonverentsil, kui jutuks tuli elektrienergia kallinemine.

"Kust kohast saab kellelgi tulla idee tõsta jaotusvõrkudele tasu siis 18,6 protsenti või mis ta iganes oli? Mis on juhtunud? 20 protsenti! Kas torm avas kellegi silmad või? Kas ettevõttes üldse ei teata, missugune see tehniline seis on jaotusvõrkudes või? Minu meelest täiesti mõeldamatu niisugune hinnatõusu küsimine üleüldse," kritiseeris Ansip.

"Ei saa mina siis sõltumatule institutsioonile - konkurentsiametile, öelda, mida tema selle taotlusega tegema peab, aga nii palju, kui mina elektrihinna kujunemisest aru saan, nii palju ma oma väljendustes võin ka kasutada. Ma arvan, et selline küsimine, see oli nahaalsus, lauslollus ja ma loodan, et sinna see jääbki," jätkas Ansip.

Peaministri hinnangul tuleks tagasi pöörduda Eesti Energia investeeringute kava ülevaatamise juurde, sest neil on arveldusarvel seitse miljardit krooni ja IPOga taheti saada veel seitse miljardit juurde. "Milleks? Investeeringukava täitmiseks. Hinda tahetakse tõsta. Milleks? Investeeringukava täitmiseks. Investeeringukavad on väga lennukad. Ma käin Leedus, kus kuulen, et - prügipõletusjaama Eesti väga kõrgelt haritud ja kompetentsed inimesed Eesti Energiast tahavad ehitada Kaunase linna. Mis see meile tähendab? Elektrihinna tõusu või? Ei-ei, see läheb jaotusvõrku - see on hoopis midagi muud. Natuke võiks mõelda kodusele tarbijale," kritiseeris Ansip.

"Mulle meeldib Eesti Energia lennukus, mulle meeldib Jordaania, Maroko, Kasahstan, USA, aga no ei saa kogu aeg võtta seda hoiakut, et Berliin, Praha, Bratislava, Kaunas, London, New-York, tuleks mõelda ka sellele, mis Setost Saareni sünnib," lisas peaminister.

Eesti Energia nõukogus olev Andrus Ansipi erakonnakaaslane Meelis Atonen ei soovinud peaministri avaldust kommenteerida.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474