28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aivo Pärn: õige asja eest tasub streikida

Kahtlemata inimesed peaksid oma õiguste eest võitlema, aga nad peaksid endale kõigepealt korralikult selgeks tegema, mille eest nad võitlevad ja kust ning mida küsivad, kommenteeris Favora Transpordi omanik Aivo Pärn eile Delfis ilmunud Peep Petersoni arvamusartiklit.

“Streikimine on seadusega lubatud tegevus, kuid sellega ei tohiks ise lolliks jääda, praegu kasutatakse streikimist aga lihtsalt kurjalt ära,” selgitas Pärn.

Kas streikimine on õige viis oma arvamust avaldada? “Kui muidu ei saa, siis on streikimine loomulikult õige viis, kuid seda ainult õige asja eest. Lihtsalt mõttetut rumalat joont ajada pole mõtet,” rääkis Pärn.  Tema kinnitusel on praegu näiteks bussinduses palju asju, mille eest võiks streikida, kuid millegipärast keegi ei streigi.

Eile ilmus Delfis Transpordi Ametiühingu esimees Peep Petersoni arvamusartikkel, kus ta soovitas töötajatel võtta õppust Euroopa riikidest ja kutsus neid üles oma õiguste kaitseks aktiivsemalt streikima, et uhkeid villasid ehitavad suurettevõtjad oleksid sunnitud töötajate palku tõstma

Ärimees Oleg Gross leidis, et Petersoni sõnavõtt on avalik klassiviha õhutamine.

Pärna sõnul esines ka tema firmas selline probleem, et näiteks Pärnu Bussipargis pidasid mehed koosolekut, kus üks mees tõusis püsti ja küsis, et Vichmannil (Marcel Vichmann) raha on küll, miks ta meile ei anna.

“Omanikul on aga võib-olla veel palju firmasid ja kui ta on endale tulu teeninud ning uhke villa ehitanud, siis see ei puuduta konkreetset ettevõtet,” selgitas Pärn.“Kui ettevõte ei suuda toota ja oma toodet müüa ning sinna ettevõttesse raha ei tule, siis ma kahtlen küll, kas omanik peaks oma isikliku raha kasutama töötajatele maksmiseks.” Pärna arvates peaksid oma töötajad oma õiguste eest konkreetses ettevõttes võitlema, mitte tegelema maailmaparandamisega.

“Selle villa asja puhul nõustun ma Grossiga täielikult, et see on klassiviha õhutamine ja ei puutu asjasse, kuna igat ettevõtet tuleb eraldi vaadata,” kommenteeris Pärn.  Lihtsalt mõtteviis, et maksame peale on ju tegelikult vale, pigem tuleb vaadata, kust saab kokku hoida, lisas ta.

“Meil siin ka bussijuhid ükskord küsisid luba, et lähevad Toompeale alampalga eest võitlema. Ma siis küsisin, et teie ei saa ju alampalka, mis see teie problem on? Teie tegelege oma asjaga,” rääkis Pärn, kelle arvates peaks iga suure ettevõtte sees olema oma ametiühing. “Täna on väga vale, et tulevad mingid võõrad ametiühingu mehed, käivad mööda ettevõtet ringi ja muudkui võitlevad millegi eest,” rääkis Pärn.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474