3. november 2010

Fond süstib Balti turule 200 mln eurot

BPT Asset Managementi uus fond investeerib kolme aasta jooksul Balti turule kokku 200 miljonit eurot.

Baltic Opportunity Fundi investeeringud keskenduvad büroo- ja kaubandussektorile, vähemal määral ka muudele kinnisvarasektoritele nagu logistika, kergetööstus ning avaliku ja erasektori koostööprojektid, teatas fond.

“Eesti, Läti ja Leedu on meie jaoks alati olulised turud olnud -- usume sellesse piirkonda, omame siin tugevat meeskonda ja otsime uusi projekte,” ütles BPT juhatuse esimees Indrek Hääl. “Investorite huvi regiooni vastu on viimase kuu kuu jooksul märgatavalt elavnenud. Fond on uutele investoritele avatud ja senine huvi on olnud ootuspäraselt positiivne.”

Hääle sõnul keskenduvad uue fondi investeeringud eelkõige pealinnadele – Tallinnale, Riiale ja Vilniusele, eelistades kesklinnas või selle läheduses asuvaid äripiirkondi.

80% fondi mahust investeeritakse stabiilse rahavooga projektidesse, kuni 20% muudesse projektidesse nagu forward financing ja pooleliolevad arendusprojektid.

Baltic Opportunity Fundi maht on 200 miljonit eurot, mis investeeritakse täies mahus kolme aasta jooksul. Fondi tähtaeg on viis aastat. Miinimuminvesteering nii institutsionaalsetele kui erainvestoritele on 50 000 eurot. Fondijuht on Tarmo Karotam, kes on töötanud BPT investeerimisanalüüside ja investorsuhete valdkonnas pea viis aastat.

2001 asutatud BPT on üks Läänemere piirkonna kinnisvarainvestoreid. Omades enam kui 500 000 ruutmeetrit esinduslikku äripinda soovib ettevõte pakkuda oma investoritele ja rentnikele häid kinnisvaralahendusi. BPT peakorter asub Kopenhaagenis, lisaks on ettevõttel kontorid Tallinnas, Riias, Vilniuses, Berliinis, Gdanskis, Varssavis ja Moskvas.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806